Indisk böngryta

Serverar: 2-3 portioner

Om du gillar bönor och curry så är denna vegetariska rätt riktigt smaklig! Glöm inte naanbrödet att suga upp såsen med..

Ingredienser

  • 0,5 st rödlök
  • 1 msk rapsolja (för stekning)
  • 1 tsk curry
  • 1 msk curry garam marsala (indiskt , finns på påse . )
  • 1 burk borlottibönor (ca 2 dl)
  • 1 burk kikärtor (ca 2 dl)
  • 100 g haricots verts (färska)
  • Salt
  • 1 tsk socker
  • 2 krm spiskummin
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk mynta (hackad / kan uteslutas . )
  • Tillbehör
  • 1 st naanbröd (indiskt bröd)
  • Instruktioner

    1. Skiva rödlöken och fräs den i olja tillsammans med curry och garam marsala.
    2. Skölj bönor och kikärtor i vatten, dela haricots verts på mitten och tillsätt allt i grytan.
    3. Krydda med salt, socker och spiskummin.
    4. Låt alltsammans fräsa några minuter.
    5. Rör ner matyoghurten och toppa eventuellt med hackad mynta.
    6. Servera med varmt naanbröd som man bryter och suger upp såsen med.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (3)

    h1978n 19 januari 2009

    mycket god gryta. Känns väldigt indiskt i smaken. Tar max 15 min att bli färdig med.

    sandrahelte 13 mars 2011

    Denna gryta gick riktigt snabbt att göra. Bytte ut yoghurten mot soyayoghurt och vips så var den vegananpassad. Annars väldigt god och kryddstark.

    rabarbara 22 oktober 2011

    bytte yoghurt mot krossade tomater, det blev JÄTTEGOTT! (även frysta böner i stället för färska)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben