Indisk potatiscurry

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

jättegod vegetarisk rätt!

Ingredienser

  • 1 1/2 dl röda linser
  • 3 msk olja
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 1 tsk curry
  • 1 msk ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 burk hela, skalade tomater
  • salt
  • 5-6 dl vatten
  • 8 potatisar, i tärningar
  • Instruktioner

    Skölj linserna. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och curry. När senapsfröna börjar sprätta, tillssätt resten av kryddorna. tillsätt sedan tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 min. Lägg i linser och potatistärningar, sjud tills allt blir mjukt. Lite mer salt brukar behövas. Servera med ris (eller som det är) och med naanbröd till, hur gott som helst!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben