Indisk biff- eller lammcurry

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Härliga indiska smaker. Här används tomater för att "reda" grytan.

Ingredienser

  • 600 g tärnat nöt- eller lammkött
  • 4 msk olja
  • 2-3 stora gula lökar, 2 hackade och 1 skivad (den skivade kan uteslutas)
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 5 lagerblad
  • 3-4 msk Sharwood’s Hot Currypasta (röd)
  • 1,5 msk garam masala
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk Mango Chutney (hot)
  • 2-3 dl vatten
  • 1-2 strimlade gröna paprikor
  • 2-3 grovskurna tomater
  • Instruktioner

    1. Stek köttet i oljan. Tillsätt den hackade löken och vitlöken. Fortsätt att steka tills allt är gyllenbrunt.
    2. Tillsätt kryddor (ingefära, lagerblad, currypasta, garam masala), tomatpuré och Mango Chutney. Stek ytterligare några minuter.
    3. Lägg över i en kastrull eller gryta. Häll i vatten och låt koka under lock ca 30-40 minuter, tills köttet känns mört.
    4. Lägg i skivad lök (kan uteslutas), paprika och tomater de sista 10 minuterna.
    5. Servera med pilaff- eller basmatiris, Mango Chutney och creme fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miaper1234 7 december 2008

    Suveränt god gryta.. Trodde jag hade currypasta hemma men hade tagit miste. I ren panik blandade jag i curry Vindaloo, jalapenopeppar och lite chili.. Det blev kanon!! Får prova med currypasta nästa gång få se vad som funkar bäst.. Till grytan hade jag bönsallad, mango chutney, basmatiris och Creme Fraiche med mynta i..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben