Turkey shanghai med pak soi
Pak choy påminner om mangold. Stjälkarna är ljusa och påminner om stjälkselleri, bladen är mörkt gröna. Pak choy är släkt med sallads- eller kinakål och påminner även om den i smaken. Pak choy är god att äta rå, t ex i sallader, men kan även förvällas och wokas och serveras med andra grönsaker eller till fisk eller kött. Den kan också stuvas.
Ingredienser
500 g kycklingfilé
1 påse honungsmarinad
0,5 dl Sour Lemon Glaze
1 msk sambal oelek
1 citron, pressad
1 tsk sesamfrön
4 pak soi
Instruktioner
- Marinera köttet i honungsmarinad ca 30 minuter. Grilla sedan i ca 10-15 minuter. Pensla på Sour Lemon Glaze i omgångar mot slutet av grillningen. Vänd gärna köttet regelbundet så att det får en sotad färg.
- Blanda sambal oelek, citronjuice och sesamfrön tillsammans med pak soi. Låt salladen marineras minst 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)