Turkey shanghai med pak soi

Serverar: 4 portioner

Pak choy påminner om mangold. Stjälkarna är ljusa och påminner om stjälkselleri, bladen är mörkt gröna. Pak choy är släkt med sallads- eller kinakål och påminner även om den i smaken. Pak choy är god att äta rå, t ex i sallader, men kan även förvällas och wokas och serveras med andra grönsaker eller till fisk eller kött. Den kan också stuvas.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 påse honungsmarinad
  • 0,5 dl Sour Lemon Glaze
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 citron, pressad
  • 1 tsk sesamfrön
  • 4 pak soi
  • Instruktioner

    1. Marinera köttet i honungsmarinad ca 30 minuter. Grilla sedan i ca 10-15 minuter. Pensla på Sour Lemon Glaze i omgångar mot slutet av grillningen. Vänd gärna köttet regelbundet så att det får en sotad färg.
    2. Blanda sambal oelek, citronjuice och sesamfrön tillsammans med pak soi. Låt salladen marineras minst 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben