Fläskfiléwok med pak soi

Serverar: 4 portioner

Pak soi används i kinesiska och japanska kök. Den påminner om mangold, men är mildare i smaken. Man kan byta ut pak soi mot mangold eller salladskål.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk riven ingefära
  • ¾ dl teriyakimarinad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Raps- eller majsolja
  • 1 stånd pak soi, mangold eller salladskål (200 g)
  • 2 palsternackor (400 g)
  • 1-2 morötter (200 g)
  • 1 klyfta rotselleri (150 g)
  • 2 små paprikor, röd + gul
  • 1 burk böngroddar (400 g)
  • 1 tsk maizena (majsstärkelse)
  • Instruktioner

    1. Skär filén i centimetertjocka strimlor. Lägg dem i en skål, blanda med ingefäran och slå på marinaden. Låt dra någon timme. Sila sedan av marinaden och spar den.
    2. Skala/putsa grönsakerna och strimla eller dela dem i små bitar.
    3. Krydda köttet med salt och peppar. Hetta upp ett par msk olja i en wok eller stor stekpanna. Stek köttet 2-3 minuter under omrörning. Ta upp köttet och fräs palsternackor, morötter och rotselleri knappt mjuka i olja. Blanda i resten av grönsakerna och fräs i några minuter.
    4. Lägg tillbaka kött och grönsaker i pannan, hetta upp och krydda. Rör ut maizenan med den silade marinaden - ta ev något mer marinad ur flaskan. Häll det i woken, lägg på lock och sjud i 5 minuter. Servera woken nylagad med kokt ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben