Japansk fläskfiléwok

Serverar: 4 portioner

Koriander och basilika ger en fräsch smak åt den här japanska fläskfiléwoken.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 700 g
  • 1 röd paprika
  • 1 spetskålshuvud eller ca 300 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamfröolja
  • 2 msk rapsolja
  • ½ dl japansk soja
  • 2 dl kalvbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • ½ kruka basilika
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl skållad rostadd mandel
  • Nudlar
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär filén i tunna skivor. Skär grönsakerna i mindre bitar.
    2. Hetta upp oljorna i en wokpanna och stek filén gyllenbrun i oljan.
    3. Lägg i grönsakerna och låt fräsa med i några minuter. Häll på sojan och buljongen och låt småputtra i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Hacka basilikan och koriandern och blanda ner i grönsakerna. Strö rostad mandel över och servera med nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben