Japansk räkwok

Serverar: 4-5 portioner

Gillar man varma räkor så älskar man detta.

Ingredienser

  • 3-4 stjälkar selleri
  • 4 schalottenlökar
  • ca 150 g färsk bladspenat
  • 1 burk skivade vattenkastanjer
  • ca 1 kg räkor med skal
  • 4 msk japansk ljus soja
  • 3 dl stark grönsaksbuljong
  • 2 msk maizena
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Strimla sellerin på snedden. Skala och skiva lökarna tunt. Hacka spenaten grovt. Låt vattenkastanjerna rinna av. Skala räkorna. Rör ihop soja, buljong och maizena.
    2. Hetta upp en wok, häll i oljan. Woka selleri och lök under omrörning ca 2 minuter. Lägg spenaten överst och lägg på lock någon minut. Häll över sojablandningen. Tillsätt vattenkastanjer och koka upp. Sjud ca 2 minuter. Lägg till sist i räkorna och hetta upp, koka ej, då blir räkorna sega.
    3. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben