Japansk lökbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod japansk lökbiffgryta. Om man vill ha den hetare tar man med kärnorna i chilin. Servera grytan med vitt ris typ basmati eller jasminris.

Ingredienser

  • 600 g lövbiff
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd lök
  • 1 st bit purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st tomater
  • 1 st röd chili
  • 1 st bit färsk ingefära
  • 1,5 msk sesamolja
  • 0,75 dl kikkoman soja
  • 0,25 dl vanlig mörk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Skär lövbiffen i ca 5 cm breda skivor.
    2. Strimla lökarna och skiva det gröna på purjolöken. Krossa vitlöksklyftorna och skär tomaterna i klyftor. Ansa chilin och ta bort kärnorna och skär den i strimlor. Skär ingefäran i strimlor ungefär som tändstickor.
    3. Stek köttet i olja så det börjar få färg. Ta upp köttet och lägg i lök, purjolök och vitlöken och stek till gyllenbrunt. Lägg därefter tillbaka köttet i pannan med lökröran.
    4. Tillsätt chilin, ingefäran, soja och sesamoljan. Låt puttra på svag värme ett par minuter. Tillsätt tomaterna och låt puttra yttligare ett par minuter. Servera med vitt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    carolalena 5 september 2009

    Japansk lökbiff... Låter och ser gott ut. Skall testa med älgkött! Carola

    familjenlundin 5 september 2009

    Vi åt det igår och det var kanongott! Det blir nog supergott med älgkött också! Skriv gärna en kommentar när du provat :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben