Fläskfiléwok med pak choy

Serverar: 4 portioner

Enkelt marinerad och lätt bräserad, den här rätten har allt som en traditionell kinesisk wok ska ha. Pak choy tillhör samma familj som kål och har en lätt senapsaktig smak, en nyttig grönsak med få kalorier.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk ostronsås
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe pak choy
  • 1 msk olja
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 2½ dl kycklingbuljong
  • Instruktioner

    1. Finstrimla fläskfilén. Lägg köttet i en skål tillsammans med ostronsås och sesamolja och gnid in vätskan i köttet. Täck över skålen med plastfolie och marinera i kylen cirka 30 minuter.
    2. Skiva salladslöken och hacka vitlöken. Ta loss pak choybladen, lägg dem i kokande saltat vatten och låt koka i en minut. Låt rinna av väl.
    3. Hetta upp oljan i en wokpanna eller tjockbottnad stekpanna på hög värme. Sväng runt pannan så att den täcks av oljan. Tillsätt vitlök, ingefära och salladslök och woka cirka en minut så att oljan tar smak. Lägg i fläskköttet och woka cirka två minuter så att strimlorna blir brynta runt om. Tillsätt buljongen och koka upp.
    4. Blanda ner pak choy och värm upp. Ta pannan från värmen och servera rätten med ris, eller som den är.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben