Marinerade morötter i pak soiblad med rostade sesamfrön och balsamicovinegrett

Serverar: 10 portioner

Ett av de vinnande recepten till tävlingen Årets gröna kock år 2000. Läs mer om tävlingen <a href="javascript:openArtiklar('MATN-4K99ME')">här</a>.

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 10 pak soiblad
  • 1 dl sesamfrön
  • 2 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Skala, skiva och skär morötterna i lägre och lite bredare julienne. Blanchera snabbt och kyl ned. Ta upp morötterna och marinera med äppelcidervinäger, olivolja, salt och peppar samt sesamfrön som rostats i torr stekpanna till de är gyllenbruna.Blanchera pak soibladen snabbt och kyl ned. Ta upp dem och låt dem torka på lite papper eller en handduk. Lägg lite morötter i varje blad och vik ihop. Reducera balsamvinäger tills 1/2 dl återstår, blanda med olivolja, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben