Japanskt långkok med nudlar

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Fräscht och enkelt långkok

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 200 g märgben, eller annat ben av nöt
  • 1 msk olja
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 40 g strimlad ingefära
  • 1 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk socker
  • Till servering
  • 200 g risnudlar
  • 2 små pak choy alt spenat
  • 250 shiitakesvamp alt champinjoner
  • 180 böngroddar
  • 1 skivad urkärnad röd chili
  • 150 sojabönor (hittar du i frysdisken)
  • 2 kokta skivade gulbetor eller rödbetor
  • 4 strimlade salladslökar
  • 50 g strimlad ingefära
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en gryta med olja och bryn köttet (hela biten) runtom. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 tim.
    2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av dem i kallt vatten.
    3. Till servering: Vid servering, lägg ner svamp, ingefära och pak choi i buljongen för att mjukna något, ca 2 min. Lägg nudlarna i tallrikar och lossa bitar av köttet med en gaffel för att lägga ovanpå. Lägg de olika grönsakerna runt om och häll över den heta buljongen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben