Asiatisk nudelwok

Serverar: 4 portioner

Asiatisk nudelwok är en smakrik och snabb kotletträtt med mycket grönsaker.

Ingredienser

  • 500 g wokkotletter, tunnskivad benfri kotlett
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
  • Ev 1 tsk sesamolja
  • Marinad
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 msk rapsolja
  • Nudelwok
  • 250 g äggnudlar
  • 250 g broccolibuketter
  • 100 g sockerärter
  • 2 huvuden pak choi eller mangold eller 1 huvud salladskål
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 rödlök, klyftad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Blanda soja, honung, olja och ingefära i en plastpåse. Lägg i köttet och marinera kallt i minst 2 timmar.
    2. Låt marinaden rinna av och skär köttet i breda strimlor. Salta och stek köttet 1 minut per sida. Droppa eventuellt över sesamoljan.
    3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, spola dem hastig i kallt vatten och låt dem rinna av.
    4. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Fräs vitlök, rödlök, broccoli, pak choi och sockerärtor. Tillsätt nudlarna. Blanda med wokkotletterna och sweet chilisås.
    5. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben