Shanghai Curry Lax med Papaya sallad

Serverar: 7-9 portioner

Mycket god och annorlunda lax som blivit uppskattad på många middagar.

Ingredienser

  • ca 1,5 kg laxfilè med skinnet kvar
  • Shanghai curry
  • 3 tsk Vitlökspulver
  • 3 tsk Madras Curry
  • 1 ½ msk Rårörsocker
  • 1½ tsk Koriander, mald
  • 1½ tsk Svartpeppar, nymald
  • ¼ -½ tsk Cayennepeppar, mald
  • 3 tsk Salt
  • 3 msk Sesamfrön
  • Sallad
  • 1 bit Papaya, grön
  • 1 bit Rättika
  • 1 stor Morot
  • 1 knippe Salladslök
  • Mynta
  • Koriander
  • Chili
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser utom Sesamfröna till Curryn. Smaksätt ev med lite vinäger och mixa ihop till en smet. Tillsätt Sesamfröna. Gnid in Curryblandningen på laxens ovansida. Vira in laxen i ett foliepaket och låt stå ca 1 timme i rumstemperatur så att kryddblandningen hinner dra in i laxen. Eller ställ in i kylen några timmar/över natten.
    2. Grilla på ej för het grill med skinnsidan neråt. Sätt på locket och tillaga ca 20 min beroende på tjocklek. Eller tillaga laxen i ugn, 150º i ca 20 minuter.
    3. Gör under tiden salladen: Strimla grönsakerna tunt med osthyvel och skär sedan tunna strimlor på längden. Plocka örterna. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop allt precis före servering.
    4. Lyft över laxsidan på ett serveringsfat. Servera med salladen, kokt pressad potatis och en god sås. Förslagsvis Vitvinssås: http://www.matklubben.se/recept/vitvinssaas_23933.html

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben