Äppelciderkyckling Shanghai

Serverar: 4 portioner

Denna kycklingrätt som lagas med äppelcider, kryddor och färgrika grönsaker är något utöver det vanliga.

Ingredienser

  • 600 g skivade kycklingbröstfiléer
  • 2 msk äppelcider
  • 2 msk ljus soja
  • 1 tsk kinesiska fem kryddor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk rapsolja
  • 1 röd paprika, urkärnad, tunt strimlad
  • 5 dl små broccolibuketter
  • 1 äpple, urkärnat och skivat
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingskivorna i en skål av glas eller porslin och blanda ner cider, soja, fem kryddor och ingefära. Blanda väl, täck över med plastfolie och marinera 3-6 timmar i kylen, vänd då och då.
    2. Hetta upp 2 msk olja i en teflonstekpanna. Tillsätt kycklingen med marinaden och bryn 4-5 minuter tills den är brynt runt om. Ta upp ur pannan och ställ åt sidan. Torka ur stekpannan med hushållspapper.
    3. Hetta upp resten av oljan i stekpannan och tillsätt paprika, broccoli och äpple. Fräs under omrörning ca 5 minuter tills grönsakerna är brynta. Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan och värm upp. Servera gärna råris som tillbehör till kycklingen och grönsakerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben