Senapsägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En rätt man kan göra av överblivna ägg.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1/2 liter mjölk
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 1 - 2 msk stark osötad senap
  • Instruktioner

    1. koka äggen 8-9 minuter. fräs matfett ochmjöl i en kastrull. späd med mjölken lite isänder. låt såsen koka 3-5 minuter. smaksätt med salt,peppar och senap. såsen bör ha kraftig senapssmak. skala äggen och lägg dem på ett varmt fat. häll såsen över äggen och servera.
    2. Tips Äggen kan värmas ett ögonblick i såsen. gott att äta till är ett nybakat rågbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben