Prinsens senapsägg

Serverar: 3-4 portioner

Läckra senapsgratinerade ägg med ost i såsen.

Ingredienser

  • 4 ägg, kokta i 8 minuter
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • ½ dl mjölk
  • 1-2 msk fransk senap (t.ex. Bornier)
  • 2 dl färskriven ost
  • Smör till formen
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnssäker form. Skala äggen, dela dem i halvor och lägg dem med kupiga sidan uppåt i formen.
    2. Rör ihop riven ost, senap, crème fraiche och sist mjölk. Klicka ut över äggen och i resten av formen. Lite svartpeppar ovanpå.
    3. Gratinera i 225º ugnsvärme i ca 15 minuter.
    4. Servera genast med bröd och t.ex. hyvlad gurka eller grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben