Oxfilé Prins Orloff

Serverar: 2 portioner

Detta är aldrig fel. Funkar också med fläskfilé.

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé (100-125 g styck)
  • 1 paket bacon
  • 50 g svart stenbitsrom
  • 1 påse färdig bearnaisesås (ca 2 dl)
  • 1 stor gul lök
  • Instruktioner

    1. Skär löken och baconet i små bitar och fräs upp i lite smör. Tillred bearnaisesåsen om den inte är färdig. Håll den varm.
    2. Lägg i oxfiléskivorna i en het stekpanna och bryn hastigt. Dra ner temperaturen och efterstek 2-3 minuter per sida.
    3. Lägg en skiva på varje tallrik. Garnera med bearnaisesås, bacon- och lökröran och toppa med stenbitsromen.
    4. Servera gärna med potatisgratäng eller hasselbackspotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben