Oxfilé Prins Orloff
Serverar:
2 portioner
Detta är aldrig fel. Funkar också med fläskfilé.
Ingredienser
4 skivor oxfilé (100-125 g styck)
1 paket bacon
50 g svart stenbitsrom
1 påse färdig bearnaisesås (ca 2 dl)
1 stor gul lök
Instruktioner
Skär löken och baconet i små bitar och fräs upp i lite smör. Tillred bearnaisesåsen om den inte är färdig. Håll den varm.
Lägg i oxfiléskivorna i en het stekpanna och bryn hastigt. Dra ner temperaturen och efterstek 2-3 minuter per sida.
Lägg en skiva på varje tallrik. Garnera med bearnaisesås, bacon- och lökröran och toppa med stenbitsromen.
Servera gärna med potatisgratäng eller hasselbackspotatis.
Liknande recept
Pasta med oxfilé, svamp och grädde
4.9
4
9
Oxfilé med trattkantarellsås
4.6
4
17
Oxfilé och potatisgratäng
1 h 30 min
2
Grillad oxfilé med lök- och senapsmarmelad
4
1
Inbakad oxfilé med bearnaise
4
Smördegsinbakad oxfilé
4.3
1 h
4
4
Helstekt vitlöksspäckad oxfilé på potatisbädd
4
2
Wokad oxfilé med mango och jordnötter
4
Dolda Prinsar
4.5
4-6
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!