Royal prinspytt med juvel i kronan
Blev en mycket uppskattad rätt på barnkalaset.
Juvelen i prinskronan som är oliven åts även den vilket förvånade mig.
Barn brukar inte gilla oliver, ”Men det var ju en juvel” svarade ett av barnen.
Passar även till vuxna med barnasinnet kvar.
Lägger även in steg för steg bilder.
Ingredienser
10 prinskorvar (250 g)
600 g pytt i panna (köpt eller egen)
4 ägg
2 dl mjölk
2 msk tomatpuré
½ tsk salt
10 gröna oliver med pimento (kan uteslutas)
1-2 msk smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnsform väl.
- Stek pytt i panna i lite smör tills den fått fin färg och häll i formen. Dela prinskorvarna på mitten och snitta ett kryss i ytterändarna.
Tryck ner korvarna i pytten men den kryssade sidan uppåt.
- Vispa ihop mjölk, ägg, tomatpuré och salt i en bunke.
Häll försiktigt äggröran runt prinsarna så att de fortfarande står upp.
- Sätt in på nedersta falsen i ugnen och grädda i ca 40-45 minuter.
- Dela oliverna på mitten. Tag ut formen och sätt en olivjuvel i varje prinskrona.
Liknande recept
Kommentarer (0)