Baconpaj royal de lux

Serverar: 6 portioner

En lite smålyxig baconpaj med enkla ingredienser. Bör tillagas i en springform med löstagbara kanter eftersom kanterna måste vara mellan 4-5 cm höga för att rymma all fyllning. Pajen är tillräckligt mättande för att även fungera som middag.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 5 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 ¼ dl kesella naturell
  • Fyllning
  • 280 g bacon (2 paket)
  • 2 gul lök (250 g)
  • 3-4 morötter (200 g)
  • 125 g haricots verts (frysta)
  • 150 g ost (valfri sort)
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Äggstanning de lux
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk örtsalt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader och börja med pajdegen. Blanda snabbt för hand eller lättast i en mixer, mjöl kylskåpskallt smör i bitar och kesella. Tryck ut degen i en springform med löstagbara kanter, och se till att kanten blir minst 4 cm hög. Ställ formen i kylen 15-20 minuter så håller den formen bättre vid förgräddningen. Nagga pajdegen i botten och grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Skär baconen i mindre bitar och stek lätt knapriga i en stekpanna, låt rinna av på papper. Grovriv morötter och ost, finhacka gul lök och skär haricots verts i mindre bitar, men spar några hela till dekoration. Fräs morötter och lök i smör så de får fin färg. Blanda morötter, lök, haricots verts och bacon och sprid ut i pajskalet. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och häll över, sprid över osten och dekorera med haricots vertsen. Sätt in mitt i ugnen och sänk värmen till 175 grader. Grädda ca 35-40 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben