Senapsfilé

Kan man misslyckas med fläskfilé??

Ingredienser

  • 1 dl mellangrädde
  • 1 ½ dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 2 tsk mild svensk senap
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 msk smör
  • 2 msk klippt kryddkrasse
  • 300 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sås: Vispa ihop 1 dl mellangrädde, 1½ dl grönsaksbuljong, 2 tsk vetemjöl, 2 tsk ljus fransk senap, 2 tsk svensk senap och 1 krm gurkmeja. Koka såsen sakta några minuter. Smaka av med salt och tillsätt 1 msk smör och 2 msk klippt kryddkrasse.
    2. Skär 300g fläskfilé i 1½ cm tjocka skivor och platta ut dem något. Stek skivorna, krydda med salt och peppar. Lägg köttet i såsen och värm.
    3. Servera med klyftpotatis, kokta grönsaker och fransk senap

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben