Fransk senapsfilé

Serverar: 4 portioner

En klassisk krämig fläskfilégryta!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 3 schalottenlökar
  • ½ msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Ris
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Bryn i en matsked av smöret i varm panna i omgångar. Salta och peppra.
    2. Finhacka schalottenlöken och fräs den mjuk i resten av smöret. Blanda i senapen och crème fraichen och låt koka upp under omrörning.
    3. Lägg i fläskfiléskivorna och låt alltsammans puttra i knappt 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera genast med ris och en blandad sallad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben