smör eller margarin till plåten om inte bakplåtspapper använs
penling
1 uppvispat ägg
2 msk sesamfrö
Instruktioner
Smula sönder jästen i en degbunke. Smält matfettet och värm vattnet tills det är fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör om så jästen löser sig.
Tillsätt salt grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen blnk och smidig.
Låt jäsa på varm och dragfri .plats i 45 minuter.
Knåda degen väl tillsätt mera vetemjöl om det behövs.
Dela degen i 10-12 bitar och forma dem till bullar lägg dem på smord plåt och låt jäsa 25-30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på lite sesamfrö.
Grädda bullarna i ugn vid 225 grader i 12-15 minuter eller tills de verkar lätta och genomgräddade och har fått fin färg. Goda med smör och en god ost eller varför inte en god marmelad.