Sesambullar

Serverar: 16 portioner

Det blir så gott med Kesella i degen. Riktigt goda frukost eller mellanmåls bullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten (37°)
  • 1 dl Kesella
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 8-9 dl lantbrödsmjöl
  • Sesamfrö att rulla bullarna i
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken och rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt kesella, salt, honung och största delen av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i ca. 40 minuter.
    2. Arbeta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar, som rullas till längder. Skär varje längd i ca. 8 bitar som rullas till släta bullar, doppas i sesamfrö och läggs på smord plåt. Låt bröden jäsa övertäckt 20 - 30 minuter.
    3. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225°, 8 - 10 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben