Det blir så gott med Kesella i degen. Riktigt goda frukost eller mellanmåls bullar.
Ingredienser
50 g jäst
3 dl ljummet vatten (37°)
1 dl Kesella
1 1/2 tsk salt
1 msk honung
8-9 dl lantbrödsmjöl
Sesamfrö att rulla bullarna i
Instruktioner
- Smula jästen i degbunken och rör ut den i det ljumma vattnet. Tillsätt kesella, salt, honung och största delen av mjölet. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i ca. 40 minuter.
- Arbeta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två delar, som rullas till längder. Skär varje längd i ca. 8 bitar som rullas till släta bullar, doppas i sesamfrö och läggs på smord plåt. Låt bröden jäsa övertäckt 20 - 30 minuter.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 225°, 8 - 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)