Sesamkex

Serverar: 25 portioner

Dessa knapriga mördegskakor har en härlig nötig smak. De kommer att förgylla fikastunden i all sin enkelhet och de smakar speciellt gott till en kopp te.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull, ställ det åt sidan och låt svalna.
    2. Rör ner vetemjöl, sesamfrön, strösocker och vatten i det avsvalnade smöret.
    3. Arbeta ihop allt till en deg och forma den sedan till två rullar, 3-4 cm i diameter.
    4. Vira in degrullarna i plastfolie och lägg sedan in dem i kylen. Låt rullarna ligga där ca 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader.
    5. Ta fram rullarna och skär dem i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem i mitten av ugnen 12-15 minuter. De får fort färg så håll koll på dem när de gräddas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben