Sesamkex

Serverar: 35 portioner

Knapriga kex, gott till ostbrickan. Sesamfrö sätter fin smak på dessa sockerfria kex.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ljusa sesamfrö
  • 1¼ dl kallt vatten
  • Pensling och garnering
  • Mjölk
  • Sesamfrö, svarta och/eller ljusa
  • Instruktioner

    1. Hacka samman matfettet med de torra ingredienserna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och hacka snabbt samman till en deg.
    2. Täck degen och låt den vila kylskåpskallt i minst 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 º.
    4. Tag fram den kalla degen och kavla ut tunt på mjölat bakbord. Nagga väl och ta med krusigt mått ut runda plattor, ca 8 cm i diameter.
    5. Lägg plattorna på bakpappersklädd plåt. Pensla dem med mjölk och strö över sesamfrö.
    6. Grädda kexen gyllenbruna i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben