Sesamrutor

Ett smidigt långpannebröd med sesamfrön

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 50 g smör, mjukt
  • ½ dl sesamfrön
  • Ca 1 liter vetemjöl
  • 5 dl mjölk, 37°
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°
    2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt, grahamsmjöl, smör i klickar, sesamfrön, nästan allt vetemjöl och sist den ljumma mjölken. Arbeta till en smidig lös deg.
    3. Bred ut degen i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.
    4. Platta ut degen så att den blir jämn. Skåra degen i rutor med en degskrapa. Nagga bröden med en brödnagg eller gaffel.
    5. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Låt degen jäsa övertäckt, ca 45 minuter.
    6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, ca 12 minuter. Låt svalna på galler. Bryt isär brödet i bitar.
    7. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bikbok 11 januari 2010

    Tack för flera fina långpannerecept :)

    cillilutta 21 september 2011

    Ett gott bröd som var mycket enkelt att göra! Snabbt gick det också! Barnen älskade det, så det kommer att göras fler gånger. =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben