Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt, grahamsmjöl, smör i klickar, sesamfrön, nästan allt vetemjöl och sist den ljumma mjölken.
Arbeta till en smidig lös deg.
Bred ut degen i en långpanna, ca 30x40 cm, med bakplåtspapper.
Platta ut degen så att den blir jämn. Skåra degen i rutor med en degskrapa.
Nagga bröden med en brödnagg eller gaffel.
Pensla med vatten och strö över sesamfrön.
Låt degen jäsa övertäckt, ca 45 minuter.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen, ca 12 minuter.
Låt svalna på galler.
Bryt isär brödet i bitar.
Tack för flera fina långpannerecept :)
Ett gott bröd som var mycket enkelt att göra! Snabbt gick det också! Barnen älskade det, så det kommer att göras fler gånger. =)