Sherryfilé

Serverar: 8 portioner

En riktig bjudrätt

Ingredienser

  • 1 ½ kg fläskfilé
  • Panering
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 5 krm rosmarin
  • Smör eller margarin till stekning
  • Sås
  • 2 burkar consomme
  • 1 ½ dl sherry
  • 1 dryg msk tomatpure
  • 1 msk kinesisk soya
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm rosmarin
  • 3 msk arrowrot
  • 2 ½ dl grädde
  • ½ dl gröna oliver (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Putsa fileerna och skär dem i skivor. Platta ut skivorna något och vänd dem i vetemjöl. Bryn köttet, krydda och efterstek några minuter på svagare värme. Lägg köttet på ugnsfast form och täck med folie. Ev steksky tas med. Koka upp consomme, kryddor, soya, sherry och tomatpure. Tillsätt arrowroot, utröd i några msk sherry. Vispa kraftigt och späd med grädden. Smaka av såsen. Lägg i de väl avrunna oliverna och häll alltsammans över köttbitarna.
    2. Servera med ris eller pressad potatis, grillade tomater, någon kokt grönsak t ex haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben