Ullas Sherryfilé

Serverar: 6-8 portioner

Ljuvligt god!

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • Smör/margarin
  • Salt
  • peppar
  • Sås
  • 2½ dl steksky från köttet
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 - 1½ dl sherry
  • 8 dl créme fraiche
  • 2 pkt krasse
  • Hasselbackspotatis och grönsallad serveras till
  • Instruktioner

    1. Bryn filéerna i smör/margarin Salta och peppra. Vira in dem i al.folie
    2. Sås: Ös lite vatten i stekpannan, så att det blir 2½ dl sky. Häll över detta i en gryta. Tillsätt grönsaksbuljong och sherry. Klipp ner 1 pkt krasse i såsen. Sist tillsätter man creme fraichen.
    3. Vid serveringen: Skiva filéerna och lägg dem i en serveringsform. Häll såsen över köttet. Klipp den andra pkt krasse över maträtten.
    4. Man kan tillaga allt dagen innan och bara värma upp var för sig och sedan lägga det i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben