Sichuanpepparbiff med blomkålstomp

Serverar: 4 portioner

Sichuanpeppar har en mild, säregen pepparsmak som kittlar skönt på tungan. Om du inte hittar den går det bra med 2 krm svartpeppar. 288 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 tsk sichuanpeppar, tex santa maria
  • 2 msk soja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 500 g strimlad ryggbiff
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 msk klippt gräslök
  • Blomkålstomp
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 blomkålshuvud
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • Tillbehör
  • 2 röda paprikor
  • Instruktioner

    1. Mortla sichuanpepparn fint. Blanda den med soja och sweet chilisås i en bunke, Tillsätt köttet och blanda väl.
    2. Blomkålstomp: Koka upp vatten och salt. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och skiva vitlöken. Småkoka blomkål och vitlök under lock 10 minuter.
    3. Stek köttet i oljan i en stor stekpanna 2-3 minuter, rör om då och då. Strössla över sesamfrön och gräslök.
    4. Häll av vattnet från blomkålen, tillsätt grädden och mosa till ett grovt "stomp" med en slev eller trägaffel.
    5. Servera med biff och strimlad paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    FruVenus 29 juli 2013

    Det här receptet gör jag numera med jämna mellanrum. Jättejättegott och det går att variera i det oändliga. Jag brukar tillsätta olika sorters grönsaker tillsammans med köttet. Alltid lök och vitlök. Strimlade morötter, bambuskott, mm mm. Sichuanpepparn kan man beställa på internet ganska billigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben