Sichuanpepparbiff med blomkålstomp
Sichuanpeppar har en mild, säregen pepparsmak som kittlar skönt på tungan. Om du inte hittar den går det bra med 2 krm svartpeppar.
288 kalorier per portion
Ingredienser
2 tsk sichuanpeppar, tex santa maria
2 msk soja
2 msk sweet chilisås
500 g strimlad ryggbiff
1 msk rapsolja
2 tsk sesamfrön
1 msk klippt gräslök
Blomkålstomp
1 liter vatten
2 tsk salt
1 blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
2 msk matlagningsgrädde
Tillbehör
2 röda paprikor
Instruktioner
- Mortla sichuanpepparn fint. Blanda den med soja och sweet chilisås i en bunke, Tillsätt köttet och blanda väl.
- Blomkålstomp:
Koka upp vatten och salt. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och skiva vitlöken. Småkoka blomkål och vitlök under lock 10 minuter.
- Stek köttet i oljan i en stor stekpanna 2-3 minuter, rör om då och då. Strössla över sesamfrön och gräslök.
- Häll av vattnet från blomkålen, tillsätt grädden och mosa till ett grovt "stomp" med en slev eller trägaffel.
- Servera med biff och strimlad paprika.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det här receptet gör jag numera med jämna mellanrum. Jättejättegott och det går att variera i det oändliga. Jag brukar tillsätta olika sorters grönsaker tillsammans med köttet. Alltid lök och vitlök. Strimlade morötter, bambuskott, mm mm. Sichuanpepparn kan man beställa på internet ganska billigt.