Baconlindad laxfilé med potatis- och blomkålstomp

Serverar: 1 portioner

Lax är tacksam mat till både vardag och fest. Med bacon får fisken extra smak och sälta.

Ingredienser

  • 1 portionsbit laxfilé, ca 150 g
  • 2 potatisar
  • 100 g blomkål
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 skivor bacon, 50 g
  • Olivolja
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen, skär blomkålen i buketter. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten tillsammans med blomkålen, häll av och mosa grovt med en stöt eller en gaffel.
    2. Blanda stompet med citronskal och 1 ½ msk olja, smaka av med 1½ krm salt och ½ krm peppar. Linda baconskivorna runt fisken och lägg den i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen ca 15 minuter.
    3. Servera laxen med potatis- och blomkålsstopm och en fräsch grönsallad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben