Vinkokt baconlindad smålök

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kanon till buffé! Den är god både varm och kall. Jag hade denna på påskbordet. Kommer ha den många gånger till. En 5:a i betyg fick den.

Ingredienser

  • 12 smålökar
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk balsamvinäger
  • 12 salviablad
  • 1 pkt bacon
  • malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala löken och koka den nästan mjuk vin, kalvfond och balsamvinäger. Löken ska fortfarande vara hård i mitten.
    2. Vira in lökarna tillsammans med ett litet salviablad i en skiva bacon.
    3. Krydda med svartpeppar och baka i ugnen på 225 C i ca 10 minuter.
    4. Stick en tandpetare i löken och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben