Baconlindad falukorv på medelhavsvis

Serverar: 4 portioner

Korv, bacon, soltorkade tomater - behöver vi säga mer?

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 paket bacon à 140 g
  • Matolja
  • Sås
  • 6 soltorkade tomater i kryddig olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 msk röd pesto
  • Salt
  • Peppar
  • Basilika
  • 4 port nykokt tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°
    2. Skär falukorven i ca 8 lika tjocka skivor. Vira en baconskiva runt kanten på varje. Fäst med tandpetare.
    3. Pensla korvskivorna med lite matolja. Stek dem gärna i grillpanna så att de får vackert mönster. Lägg korven i en smord eldfast form.
    4. Stek korven mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
    5. Gör såsen under tiden. Hacka tomaterna. Lägg dem i en kastrull tillsammans med grädde, buljongtärning och pesto. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
    6. Blanda samman 4 portioner nykokt tagliatelle med såsen. Bjud korven till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gabitta 6 mars 2009

    Det här var riktigt gott, vilka smaker!Min man och jag prövade detta till lunch idag. Det enda vi ändrade var från grönsaksbuljong till köttbuljong. Hoppas fler hittar detta recept!

    eva_jonte 20 oktober 2010

    En god vardagsrätt med det lilla extra. Men jag la till mer röd pesto och soltorkad tomat och lite chilisås :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben