Baconlindad torsk med vinkokt lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En helt underbar fiskrätt.

Ingredienser

  • 4 små torskfiléer à 125 g
  • 1 pkt 140 g bacon
  • 12 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 msk brun farin
  • 2 dl rödvin
  • ½ msk kycklingfond
  • Instruktioner

    1. Rulla torskfiléerna till 4 rullar. Vira baconskivorna runt varje rulle och fäst med tandpetare. Tillaga i ugn, 175 grader ca 30 minuter.
    2. Skala lökarna och fräs i stekpappa med smör och pudra på brun farin. Häll på rödvinet och tillsätt fonden. Låt lökarna puttra utan lock, på medelvärme tills de blivit mjuka och genomskinliga, ca 15 minuter.
    3. Servera baconlindade torsken med de kokta lökarna och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ingbrittan 23 november 2011

    Underbart god och lättlagad

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben