En god aptitretare om man gillar sill
Ingredienser
200 g kavring
100 g smält smör
Fyllning
5 gelatinblad
1 dl inlagda rödbetor
170 g sill
150 g purjolök
3 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
2 msk sillspad
Garnering
Hårdkokta ägg
Romkorn
Röd lök
Dill
Instruktioner
- Smula brödet i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret. Lägg plastfolie i botten på en form, ca 20x20 cm. Bred ut kavringen till ett ca 5 mm tjockt lager. Ställ formen kallt.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Skär rödbetorna i småbitar. Häll av spadet från sillen men spara det. Skär sillen småbitar. Skär ett snitt i purjolöken och skölj den ren. Skär i småbitar.
- Blanda sill, rödbetor, lök, gräddfil, crème fraiche och sillspad. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner det i sillblandningen.
- Häll smeten i formen. Låt stelna i kyl några timmar. Dela tårtan i 12 bitar. Garnera med hårdkokta ägg i klyftor, romkorn, skivad röd lök och dillkvistar.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vad ska det vara för slags sill. . . inläggningssill eller matjes?