Sillmousse

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En god aptitretare om man gillar sill

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 170 g sill
  • 150 g purjolök
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk sillspad
  • Garnering
  • Hårdkokta ägg
  • Romkorn
  • Röd lök
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Smula brödet i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret. Lägg plastfolie i botten på en form, ca 20x20 cm. Bred ut kavringen till ett ca 5 mm tjockt lager. Ställ formen kallt.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Skär rödbetorna i småbitar. Häll av spadet från sillen men spara det. Skär sillen småbitar. Skär ett snitt i purjolöken och skölj den ren. Skär i småbitar.
    3. Blanda sill, rödbetor, lök, gräddfil, crème fraiche och sillspad. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Blanda ner det i sillblandningen.
    4. Häll smeten i formen. Låt stelna i kyl några timmar. Dela tårtan i 12 bitar. Garnera med hårdkokta ägg i klyftor, romkorn, skivad röd lök och dillkvistar.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    10
    1

    Kommentarer (1)

    thorning 16 december 2011

    Vad ska det vara för slags sill. . . inläggningssill eller matjes?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben