Sjömanskyckling

Serverar: 4 portioner

Potatis, lök och kyckling kokar i samma gryta. Använd svag värme och en gryta som inte bränner mjölken.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • 800 g potatis
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ dl örtbuljong
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 4 kycklingfileer , 500 g
  • 1 - 2 tsk smulad citrontimjan eller 1 msk hackad färsk timjan
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen. Varva potatis, lök och salt i en vid kastrull. Häll på buljongen. Blanda mjölk med majsstärkelse och häll över. Täck med lock och låt allt koka på svag värme 8-10 minuter tills potatisen nästan är klar. Skär kycklingen i skivor. Låt den fräsa i resterande smör- & rapsolja. Salta. Lägg ner kycklingen ovanpå potatisen i grytan. Krydda med citrontimjan, eller färsk timjan, lägg på locket och koka ytterligare ca 5 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben