Perfekt som förrätt, med klassiska smaker från havet.
Ingredienser
6 längdskurna skivor vitt formbröd
600 g räkor med skal
1 hårdkokt ägg
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 knippa finhackad dill
Garnering
400 g räkor med skal
50 g löj– eller stenbitsrom
Dill
Citron
Sallad
Instruktioner
- Skär ut två trekanter från varje brödskiva. Skala räkorna och dela dem i mindre bitar. Skala och hacka ägget.
- Rör samman crème fraiche med majonnäs. Rör ner räkor, ägg och dill. Smaka ev av med salt och peppar
- Fördela räkröran på bröden och lägg samman dem tre och tre. Bred resten av räkröran runtom och ovanpå bakelserna. Tryck fast hackad dill runt kanterna.
- Skala räkorna till garneringen och garnera som på bilden eller efter egen fantasi.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Detta recept var otroligt gott!! Hade den som förrätt på nyår - succé! Har redan gjort den en till gång sedan dess:) dock med polarkaka som bröd, vilket funkar lika fint:) En klar 5:a!!
Gjorde denna på nyårsafton. Den blev riktigt god! som en lite smörgåstårta! Kommer att göra om den.