Skagenbakelse

Serverar: 4 portioner

Perfekt som förrätt, med klassiska smaker från havet.

Ingredienser

  • 6 längdskurna skivor vitt formbröd
  • 600 g räkor med skal
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 knippa finhackad dill
  • Garnering
  • 400 g räkor med skal
  • 50 g löj– eller stenbitsrom
  • Dill
  • Citron
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär ut två trekanter från varje brödskiva. Skala räkorna och dela dem i mindre bitar. Skala och hacka ägget.
    2. Rör samman crème fraiche med majonnäs. Rör ner räkor, ägg och dill. Smaka ev av med salt och peppar
    3. Fördela räkröran på bröden och lägg samman dem tre och tre. Bred resten av räkröran runtom och ovanpå bakelserna. Tryck fast hackad dill runt kanterna.
    4. Skala räkorna till garneringen och garnera som på bilden eller efter egen fantasi.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    malin_olsson50 8 januari 2010

    Detta recept var otroligt gott!! Hade den som förrätt på nyår - succé! Har redan gjort den en till gång sedan dess:) dock med polarkaka som bröd, vilket funkar lika fint:) En klar 5:a!!

    rebeccaw 11 februari 2011

    Gjorde denna på nyårsafton. Den blev riktigt god! som en lite smörgåstårta! Kommer att göra om den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben