Skaldjursenchiladas

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Det godaste jag nånsin ätit....

Ingredienser

  • 8 tortillas, mellanstora
  • Fyllningen
  • 5 msk philadelphiaost, naturell
  • 1 dl gräddfil
  • 140 g räkor i lag, grovhackade
  • 140 g kräftstjärtar i lag, grovhackade
  • 2-3 dl riven ost
  • ½ hackad gul lök
  • 1 hackad röd paprika
  • ½ näve dill, hackad
  • Chilipulver
  • ½ citron, saften av
  • Salt
  • Peppar
  • Såsen
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk philadelphiaost
  • 4 tomater, skurna i små bitar
  • ½ gul lök, hackad
  • Persilja
  • Ev olivolja
  • 2-3 dl riven ost till gratinering
  • Instruktioner

    1. Fyllning: blanda ihop gräddfil och philadelphia tills det blir en jämn smet. Tilsätt resten och blanda ihop.
    2. Såsen: blanda grädden med philadelphian och värm tills det blir rinnigt. Blanda i resten och skvätt i lite olivolja om du vill.
    3. Smörj med lite olja i botten av en ugnsfast form. Lägg ung. 3 matskedar av fyllningen i mitten på varje tortilla och rulla ihop.
    4. Lägg i formen med ”sömmen” nedåt. (Ta en form som gör att det blir lite trångt efter du lagt i den sista.)
    5. Häll såsen över rullarna. Strö riven ost över det hela och in i ugnen på 225° i 10-15 minuter tills det bubblar i fyllningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hillan66 21 november 2009

    Fantastiskt god enchiladas! Jag gjorde en hel laddning även om vi bara var två som skulle äta och vi åt det till lunch idag igen! Jag säger bara mmmmmmm! Fem poäng från oss! :o)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben