Skaldjursenchiladas i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Dessa ljuvliga enchiladas fyllda med räkor och krabbkött ugnsbakas mellan lager av tomat och ost.

Ingredienser

  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • Vitpeppar
  • 300 g kokta och skalade räkor
  • 200 g krabbsticks
  • 8 mjuka tortillabröd
  • 2½ dl riven ost, 17 % fett
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull och fräs löken 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater, dill, vinäger och tomatpuré och koka upp. Låt sjuda ca fem minuter och smaka av med vitpeppar. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och tillsätt räkor och krabbkött, värm upp ca en minut.
    2. Blanda hälften av tomatsåsen med skaldjuren och låt allt bli genomvarmt. Ta av från värmen.
    3. Fördela skaldjursblandningen på mitten av åtta tortillabröd. Rulla försiktigt ihop bröden och lägg dem i en ugnsfast form med skarven nedåt. Häll över resten av tomatsåsen och strö till sist över osten. Gratinera i ugnen cirka 10 minuter tills de är genomvarma och osten har smält. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben