Skaldjurspaella

Serverar: 4-6 portioner

Paellan är ett utmärkt grytalternativ, alltid lika uppskattad. Servera den i en stor wok eller i djupa portionstallrikar. I den här paella finns räkor, musslor och bläckfiskringar. Alla skaldjuren finns att köpa djupfrysta om du inte har tillgång till färska ingredienser.

Ingredienser

  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 4 msk olivolja
  • 20 normalstora oskalade räkor
  • Ev 15-20 bläckfiskringar eller små bläckfiskar
  • 5 dl långkornigt ris
  • 4 tomater delade i bitar
  • 3-4 msk Touch of taste skaldjursfond
  • 1 liter vatten
  • 2 kuvert saffran
  • 15-20 blåmusslor
  • Slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka vitlök och lök. Hetta upp en del av oljan och fräs hastigt upp vitlök, lök samt de oskalade räkorna. Ta av från värmen och lägg på ett separat fat.
    2. Häll i resterande mängd olja och fräs bläckfisken om du tänker använda den. Tillsätt riset och rör om.
    3. Tärna tomaterna och vänd ner dessa tillsammans med fond, vatten och saffran. Låt allt koka upp och sjuda i ca 20 minuter. Rör någon gång.
    4. Skrubba musslorna och släng dem som har öppnat sig.
    5. Vänd ner räkor och musslor i paellan och låt bli varmt tills musslorna öppnat sig. Släng dem som förblir stängda. Garnera med slätbladig persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben