Kyckling och skaldjurspaella

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Hittade receptet på Tv4 men har gjort om det efter min smak

Ingredienser

  • 3 st kycklinglår med skinn går bra med fileér)
  • 1 kg blåmusslor
  • 40 st färska räkor
  • 1 kg ris
  • 4 dl vitt vin
  • 4 st gula lökar (små)
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • 1 knippe bladpersilja
  • 2 kuvert saffran
  • 2 st röd paprika
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 1 dl olivolja
  • normalsaltat smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Skrapa av alger och beläggningar på musslorna och sortera ut de som är öppna eller spräckta.
    3. Hacka hälften av löken och vitlöken grovt. Fräs i olivolja tillsammans med persiljestjälkarna i en kastrull och häll sen i musslorna och vinet.
    4. Sätt på locket och låt koka tills musslorna öppnar sig cirka 3-4 minuter. Sila bort vätskan från musslorna i en skål.
    5. Hacka resten av löken och vitlöken fint och fräs i olja tillsammans med saffran en lite stund. Tillsätt sedan riset. Häll i musselbuljongen och låt koka till riset blir mjukt. Smaka av med salt och peppar.
    6. Stek kycklingen i en stekpanna med smör. Salta och peppra och baka den färdigt i ugn på 150 grader.
    7. Tärna paprikan. Hacka persiljan grovt och skala räkorna.
    8. Vid servering: Fräs paprikan i smör och blanda sedan i riset, ärtorna och eventuellt lite vatten, smaka av med salt och peppar. Vänd i musslorna och räkorna och lägg upp på ett stort fat.
    9. Skär kycklingen och lägg över riset. Pressa över citron och strö över lite hackad persilja.
    10. Servera gärna med ett gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben