Skaldjurssnäcka

Serverar: 6 portioner

Lättgjord favorit till fredagskvällen för två personer eller en elegant förrätt gratinerad i stora snäckskal.

Ingredienser

  • 1 dl ris (ej basmati eller liknande)
  • 5 hg räkor
  • 2 msk smör
  • 4 - 6 msk hackad röd paprika
  • 1 tsk curry
  • 2 msk ideal mjöl
  • 2 dl grädd mjölk
  • 1 dl vitt vin eller räkspad och vin
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk chilisås av ketchuptyp
  • ev 1 msk torr vermut
  • 1 dl riven ost (inte för mesig)
  • Instruktioner

    Koka riset. Ska det vara som förrätt går det åt mindre mängd. Rensa räkorna. Under tiden fräser du paprikan och curryn i stekpannan. Pudra över mjölet och späd med gräddmjölken och vinet. Koka ca 5 min. Se till att stuvningen blir slät. Tillsätt majonnäs och chilisås.Smaka av med ev vermout För att få mer räksmak kokar jag räkskalen med 1 dl vatten. Receptet var ursprungligen för krabba i burk och där finns ca 1,5 - 2 msk vätska. Rör ner räkor och ris. Fördela i snäckor eller bred ut i ugnseldfast form, strö över riven ost och gratienra i ugn tills gratängen har fått vacker färg. 275 grader ca 10 min. Ät med gott bröd till om det är en kvällsrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben