Serverar: 6 portioner
Lättgjord favorit till fredagskvällen för två personer eller en elegant förrätt gratinerad i stora snäckskal.
Koka riset. Ska det vara som förrätt går det åt mindre mängd. Rensa räkorna. Under tiden fräser du paprikan och curryn i stekpannan. Pudra över mjölet och späd med gräddmjölken och vinet. Koka ca 5 min. Se till att stuvningen blir slät. Tillsätt majonnäs och chilisås.Smaka av med ev vermout För att få mer räksmak kokar jag räkskalen med 1 dl vatten. Receptet var ursprungligen för krabba i burk och där finns ca 1,5 - 2 msk vätska. Rör ner räkor och ris. Fördela i snäckor eller bred ut i ugnseldfast form, strö över riven ost och gratienra i ugn tills gratängen har fått vacker färg. 275 grader ca 10 min. Ät med gott bröd till om det är en kvällsrätt.