Gratinerad skaldjurssnäcka

Serverar: 4 portioner

Att servera förrätten i ett snäckskal ger ett elegant intryck. Den här gången blir det särskilt exklusivt med skaldjur av alla de slag gratinerade i en utsökt vitvinssås.

Ingredienser

  • 300 g räkor med skal
  • 1 färsk , kokt hummer
  • 1 färsk , kokt krabba
  • 16 färska , vinkokta musslor
  • Den färska hummern , krabban och musslorna kan bytas ut mot konserver . Ta en burk à 225 g av vardera sort
  • Sås
  • 1 msk finhackad shalottenlök eller gul lök
  • 1 dl fiskbuljong eller musselspad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1½ dl tjock grädde
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Pressad citron
  • 2 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och klyv den färska hummern och krabban. Tag ur köttet och skär det i bitar. Låt musslorna rinna av.
    2. Koka ihop lök och fiskbuljong eller musselspad några minuter. Tillsätt vin och grädde och koka ihop tills såsen reducerats till hälften.
    3. Klicka ner matfett och smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.
    4. Fördela skaldjuren i snäckor eller portionsformar och häll över såsen. Strö över riven ost och gratinera i 275 grader, 5-6 minuter, tills ytan fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben