Skaldjurstart

Serverar: 4 portioner

Den kokta potatisen i botten gör att den inte blir torr utan snarare mjuk. Den går bra att förbereda.

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 100 g kallt smör
  • ½ dl hackad dill
  • 1 dl kesella
  • 1 ägg
  • 2 normalstora kokta, kalla potatisar
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk citronmajonnäs
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 burk kräftstjärtar i lake, 170 g avrunnen vikt
  • 1 burk räkor i lake, 170 g avrunnen vikt
  • Dekoration
  • 3 hårdkokta ägg i kvartar
  • Röd stenbitsrom, 80 g
  • Några dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Använd en matberedare. Blanda mjölet med klickar av smöret och kör till en smulig massa.
    2. Tillsätt kesella, ägg, riven potatis, dill och salt.
    3. Kör ihop degen, ta upp den på mjölat underlag och arbeta ihop den till en boll. Degen ska inte kladda, i så fall tillsätt en aning mer mjöl. Skulle den kännas för torr så avhjälper man det med en liten aning kallt vatten.
    4. Låt den vila i kyl i minst 1 timme.
    5. Sätt ugnen på 225º och platta ut degbollen på en plåt, klädd med bakplåtspapper, till en rundel ca 24 cm i diameter.
    6. Nagga och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Låt kallna. Hit kan den förberedas.
    7. Rör färskosten tillsammans med yoghurt och majonnäs, smaka av med citronpeppar och salt.
    8. Bred röran över den kalla bottnen, fördela skaldjuren över och toppa med hårdkokta ägg delade i kvartar, röd stenbitsrom och några dillkvistar.
    9. Serveras genast för bottnen blöts upp av fyllningen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben