Räktartar på frasig botten

Serverar: 4 portioner

Lyxig och god "smörgås" till en förrätt eller som ett drinktilltugg (om du gör dem i mindre storlek).

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • ½ burk kräftstjärtar
  • ½ burk kesella
  • 2 msk finhackad dill
  • 3 msk finhackad purjolök
  • 1-2 tsk fransk senap, smaka dig fram
  • 4 skivor formfranska
  • Garnering
  • Dill
  • Citron, skivad, små bitar
  • Instruktioner

    Ugn 225 grader. Skala räkorna. Låt kräftstjärtarna rinna av om de ligger i lag. Finhacka räkor och kräftstjärtar. SPARA några räkor till garnering. Blanda kesella, dill, purjolök och senap i en skål. Vänd ner räkor och kräftstjärtar. Forma röran till fyra "puckar", receptet säger så, men det går lika bra att klicka på. Tryck ut eller skär 4 stora rundlar ur brödskivorna med hjälp av ett dricksglas. Rosta dem i ugnen. Lägg en skaldjurstartar på varje brödrundel och garnera med skaldjur, dill och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben