Skinkchips

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Dessa knapriga skinkchips gör du av vanlig rökt skinka, som finns i alla affärer. De passar att serveras som snacks till dip, till äggröra istället för bacon eller smulas över maten som dekoration. De är kalorisnåla, men även glutenfria och laktosfria, beroende på vilken skinka du väljer.

Ingredienser

  • 8 skivor rökt påläggsskinka
  • Instruktioner

    Lägg skinkskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Lägg skivorna så de inte rör varandra. Sätt ugnen på 200, gärna varmluft och sätt in plåten mitt i ugnen. Torka chipsen i ugnen i 5-10 minuter. Håll noga koll på skivorna så de inte bränns, flytta eventuellt ner plåten eller justera värmen om det behövs. Öppna ugnsluckan några sekunder då och då för att släppa ut ångan. Skivorna kommer att torka och bli knapriga. Det kan bubbla lite i kanterna på skivorna, men de ska inte brännas. Peta lite på chipsen så känner du om de är knapriga. När du är nöjd med chipsen, så stäng av ugnen, lämna luckan öppen och låta chipsen kallna på plåten. Förvara i burk med lock i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben