Hummer med melonsallad, basilikamajonnäs och skinkchips

Serverar: 4 portioner

Riktig lyxmat om man vill unna sig något.

Ingredienser

  • 2 skalade och delade humrar
  • 3 dl tärnade blandade melonsorter
  • 0,5 tsk finhackad spansk peppar
  • Zest (rivet grönt ytterskal och juice från 0,5 lime)
  • Basilikamajonnäs
  • 1 äggula
  • 1,5 dl solrosolja
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 tsk chardonnayvinäger
  • 1 knivsudd senap
  • 1 knivsudd honung
  • Salt
  • Peppar
  • Skinkchips
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • Instruktioner

    1. Lägg skinkskivorna med bakplåtspapper under och över mellan två plåtar. Grädda dem i ugnen på 125 grader i ca 40 minuter, tills de blivit hårda och glansiga. Lägg dem då på papper att rinna av.
    2. Blanda melontärningar, spansk peppar och lime. Låt stå i kylen.
    3. Mixa oljan med basilikan tills oljan blivit ordentligt grön. Sila av. Vispa äggulan med lite senap och vinäger. Tillsätt oljan under vispning. Smaka av med salt, peppar och honung.
    4. Servera med hummer.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben