Halstrad hummer med tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Snabbt fixad lyxmiddag!

Ingredienser

  • 2 solmogna tomater
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 humrar
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i klyftor och skär bort kärnhusen och skinnet med en vass kniv.
    2. Hacka tomaterna och blanda med koriandern, citronskalet och olivoljan. Krydda med salt och peppar.
    3. Dela humrarna på längden. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och halstra köttsidorna tills de får fin färg. Vänd på humrarna och fördela tomatsalsan över. Servera med lite sallad och en bit bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben