Skinklasagne

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Inte så dum om man gillar lasagne

Ingredienser

  • 400 g rökt skinka
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 4 dl riven ost
  • 2 burkar krossade tomater, à 400 g
  • 20 lasagneplattor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär skinkan i strimlor.Vispa ut mjölet direkt i mjölken i en stor kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt grädde,vitlök,buljongtärning,basilika,salt och peppar. Låt såsen koka ca 3 minuter Rör ner skinkan,osten och tomatkrosset. Varva skinsås och lasangeplattor i en smord långpanna (30-40 cm). Avsluta med sås. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 4 augusti 2008

    Denna lasagnen älskar jag, jättebra att göra på överbliven julskinka. Påminner nästan litegrann om calsone Fem stjärnor

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben