Smalmat skinklasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Hittade i en kokbok, det är auberginer och squash. Jag brukar odla squash och då brukar jag göra den här goda lasagnen.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 gula lökar
  • 2 paprikor i olika färger
  • 2 tsk olja
  • 400 g krossade tomater på burk
  • ½ dl tomatpuré
  • 1-2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • 1 knippe blandade örtkryddor
  • 200 g rökt skinka
  • 8 lasagneplattor
  • 4 tomater
  • 2 dl riven ost, max 17 %
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär grönsakerna i mindre bitar och hacka löken grovt. Fräs alltsammans i olja. Krydda med salt och peppar.
    2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och låt det puttra samman till en röra. Smaka av med kryddor.
    3. Skiva skinkan. Varva grönsaksröra, lasagneplattor och skinka. Avsluta med grönsaksröra, skivade tomater och riven ost.
    4. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Garnera med örtkryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben