Goda både direkt från ugnen och avsvalnade på picknicken
Ingredienser
Deg
1 ägg
100 g mjöl
11 tsk olja
Fyllning
100 g tärnad skinka
1/2 purjolök
1 dl ädelost
1 dl grädde
Salt
Svartpeppar
2 ägg
Instruktioner
- Blanda först ingredienserna till degen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hetta upp en stekpanna och fräs purjolöken i olja eller smör tillsammans med skinkan.
- Tillsätt grädden och smula ned ädelosten. Låt svalna och rör i ett ägg så att konsistensen blir tjock. Krydda efter egen smak.
- Kavla ut degen och tryck ut 4-8 plattor med hjälp av en skål, fördela fyllningen och tryck ihop till piroger.
- Lägg pirogerna på en bakplåt. Kläck ett ägg i en kopp och vispa lätt. Pensla pirogerna med ägget och baka i ugnen i cirka 15 minuter.
- Servera gärna med en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)