Skinkpiroger

Serverar: 4 portioner

Goda både direkt från ugnen och avsvalnade på picknicken

Ingredienser

  • Deg
  • 1 ägg
  • 100 g mjöl
  • 11 tsk olja
  • Fyllning
  • 100 g tärnad skinka
  • 1/2 purjolök
  • 1 dl ädelost
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda först ingredienserna till degen.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Hetta upp en stekpanna och fräs purjolöken i olja eller smör tillsammans med skinkan.
    4. Tillsätt grädden och smula ned ädelosten. Låt svalna och rör i ett ägg så att konsistensen blir tjock. Krydda efter egen smak.
    5. Kavla ut degen och tryck ut 4-8 plattor med hjälp av en skål, fördela fyllningen och tryck ihop till piroger.
    6. Lägg pirogerna på en bakplåt. Kläck ett ägg i en kopp och vispa lätt. Pensla pirogerna med ägget och baka i ugnen i cirka 15 minuter.
    7. Servera gärna med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben